Nyíregyháza hírei

2013.04.12. 12:32

MSZP-sajtótájékoztató: Három millió ember vagyonának elkonfiskálása

Nyíregyháza -  „Elfogadhatatlan és tűrhetetlen” – ezekkel a jelzőkkel illette dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke a magánnyugdíjpénzek államosítását.

Nyíregyháza -  „Elfogadhatatlan és tűrhetetlen” – ezekkel a jelzőkkel illette dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke a magánnyugdíjpénzek államosítását. „Hétfőn a Parlament elfogadta azt a törvényt, mely szerint elindulnak az egyéni számlák az állami nyugdíjrendszerben. Sokan csak legyintenek, hogy az ellenzéki reakcióval kell foglalkozni, de egyszerűen nem lehet túl lépni mindazon, ami hárommillió ember nyugdíj-megtakarításával történt. Máig nem tudjuk: hol van az a csaknem háromezer milliárd forint, amelyet az emberek a magánnyugdíj-pénztári rendszerben idős korukra tettek félre? Megengedhetetlen, amit tettek a vagyon elkonfiskálásával, csúnya szóval élve: lenyúlásával. Szabolcs-Szatmár-Beregben sokan érintettek mindebben. Sajnos, ez a pénz elveszett, nem számíthatnak rá”.

Halmi József, az MSZP megyei alelnöke a pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatón hozzátette: „Nem ezt ígérte a Fidesz három éve. Elvette az emberek megtakarítását, akik félnek, hiszen diktatúrában élnek. Kérjük, követeljük, hogy teljesítsék a választási ígéreteiket, és ne okozzanak több kárt az országnak! Sajnos, minden intézkedésüket a maga javára fordítja a kormány. A megyei képviselők szolgálják a vezért, és nem érdekeli őket a szegények sorsa. Igaz a mondás, hogy a szegényebbek még szegényebbek lettek, a gazdagok még gazdagabbak.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!