Júlia, Jégvirágok és buli meccsek

Júlia, Jégvirágok és buli meccsek
A sajtó részére is nyilvános bejárást tartott csütörtökön az épülő fedett jégcsarnokban Káli Sándor, Miskolc város polgármestere és Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke.

Az eseményen részt vettek a kivitelező képviselői és ott volt a ,,küzdőtéren” az áprilisi U18-as jégkorong Divízió I-es világbajnokság két – remélhetőleg – főszereplője, Dusan Kapusta, a magyar válogatott vezetőedzője és Marosi Zoltán, a válogatott és a Miskolci Jegesmedvék JSE csatára is.

Megnyitó: április 2.

A munkálatok és a csarnokot jelenlegi stádiumában látva az MJSZ és Miskolc polgármestere is egyöntetűen kijelentette: nem csak a jeges sportok, hanem Miskolc város ékszerdoboza is lesz az április 2-án átadásra kerülő létesítmény. És ha már április 2-a! Ezen a bizonyos vasárnapon este fél 9-kor kezdődik az ünnepélyes megnyitó, amely a nagyközönség számára ingyenes lesz. Érdemes lesz ott lenni, hiszen az Európa-bajnok miskolci születésű műkorcsolyázónő, Sebestyén Júlia csakúgy tart bemutatót, mint a Miskolci Jégvirágok Korcsolya Klub, a Miskolci Honvéd és a Miskolci Sportiskola ifjonc korisai. A legnagyobb ,,bulinak” a Miskolci Kinizsi, a Miskolci Hockey Club és a Miskolci Jegesmedvék egykori és jelenlegi hokisainak meccsei ígérkeznek, ahol ha minden jól megy, akkor több, mint száz hokis is jégre lép a meccseken.

Mérkőzéseken, hiszen a tervek szerint 3×15 perces összecsapásokat láthat majd a közönség. Információnk szerint a történelmi eseményre az Egyesült Államokból, Kanadából és az ország minden részéből jönnek egykori miskolci jégkorongosok.

Az április 3-án startoló világeseményre napijegyeket adnak ki a szervezők: a felnőtt biléták 1000-, míg a gyermek jegyek 400 forintba kerülnek majd, amelyeket elővételben a Tourinform irodákban lehet megvásárolni.

JLI

A magyarok vb-s programja:

Április 3., 20.00: Magyarország – Svájc

Április 4., 20.00: Kazahsztán – Magyarország

Április 6., 20.00: Magyarország – Franciaország

Április 8., 20.00: Szlovénia – Magyarország

Április 9., 20.00: Ausztria – Magyarország
hirdetés