Július elején döntenek Aba Botond prémiumának csökkentéséről

Valószínűleg július 5-én dönt a BKV felügyelőbizottsága arról, mennyivel csökkentsék a vállalat vezérigazgatójának prémiumát – tudta meg a Független Hírügynökség. Aba Botond éves jutalmának csökkentését korábban a főpolgármester javaslta a nagykörúti villamosokkal történt sorozatos üzemzavarok miatt.

Demszky Gábor azt mondta: a főváros megvizsgálja, ki a felelős azért, hogy pár nap alatt 10-szer állt le a forgalom a felújított pályán.

Aba Botond jutalmának csökkentésére a BKV felügyelőbizottsága tesz konkrét javaslatot. Ezt követően a határoz az ügyben a főváros tulajdonosi bizottsága, a végső döntést pedig a fővárosi közgyűlés hozza majd meg – mondta a Független Hírügynökségnek Lakos Imre (SZDSZ), a városüzemeltetési bizottság elnöke.

Lakos Imre közölte: a vezérigazgató prémiumának megítélésekor döntően esik latba az, hogy mennyire sikeres a nagykörúti villamos-rekonstrukció. A városüzemeltetési bizottság elnöke úgy fogalmazott: az eddigi eredménnnyel ő maga is elégedetlen.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a közlekedési társaság felügyelőbizottsága július 5-én ülésezik, és ekkor dönt a prémiumcsökkentésről.
hirdetés