Egyszerű módszerek

2019.11.20. 11:58

Könnyedén megóvhatja a téli ruhákat

A modern téli ruhák akkor lesznek tartósak, illetve akkor védik viselőjüket a hideg időjárástól, ha az ember odafigyel az ápolásukra.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Artie Medvedev

A telet kedvelők azt mondják, hogy nincs rossz idő, csak helytelenül megválasztott öltözék. Vagyis egészen pontosan: nem megfelelően ápolt ruhadarabok. A Vasárnap Reggel legutóbbi számának írásában hasznos praktikákat olvashatunk.

A mosógépbe vele!

A legtöbb síruhát, a dzsekit, overallt, nadrágot kímélőprogramon, folyékony mosószerrel nyugodtan kimoshatja a mosógépben. Fontos azonban, hogy a sarat előtte letakarítsa róluk, így az nem fogja feleslegesen kidörzsölni az anyagot. Az öblítőt célszerű kihagyni.

Szárítás

Miután kivette a mosógépből, rázza ki a ruhát, majd tegye fogasra, és felakasztva szárítsa meg. A legtöbb kabátra, dzsekire, nadrágra igaz, hogy az extra meleg nem árt neki, így bátran beteheti a szárítógépbe is.

Impregnálás

Egy idő után a legjobb minőségű ruhára is ráfér az impregnálás. Ezt megoldhatja úgy, hogy speciális impregnáló mosószert vásárol. Ennek előnye, hogy a mosás során minden részét egyenletesen be tudja fedni. Ezzel azonban megakadályozza, hogy levegőzzön a ruha, az impregnáló hatására ugyanis csökken a légáteresztő képessége. A klasszikus impregnálóspray ebből a szempontból jobb választás, mert azzal csak kívülről kell befújni a ruhát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!