Helyi közélet

2008.12.01. 16:14

Költözések után modern centrum épül Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A belvárosrehabilitáció részeként modern, a XXI. század kihívásainak megfelelő ügyfélszolgálati centrum is épül Nyíregyházán. A munkálatok a jövő éve közepén kezdődnek, s egy évet vesznek igénybe.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/koltozesek-utan-modern-centrum-epul/cn/szon-news-km_01-20081201-034407">Stratégia: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Mint ahogyan arról többször is beszámoltunk: a megyeszékhely európai uniós forrásból valósíthatja meg a belváros rehabilitációját, ennek elemeként többek között megszépül a házasságkötő terem, felújítják a Nyírvíz palotát, átalakul az Egyház és Síp utca közötti terület, több városrészen kerül sor forgalomszabályozásra, parkrendezésre, s a belvárosrehabilitáció részeként modern, a XXI. század kihívásainak megfelelő ügyfélszolgálati centrum is épül.

– Amikor az új központ helyét kerestük, a legfontosabb szempont az volt, hogy az ügyfélszolgálatot jól meg tudják közelíteni az azt használók, ezért döntöttünk úgy, hogy a jelenlegi okmányiroda helyén épüljön meg – mondta lapunknak Giba Tamás, a város alpolgármestere.

Jól megközelíthető

Ez a helyszín lehetővé teszi, hogy az ügyfelek nem csak a Rákóczi utca irányából, de a Hősök tere felől is be tudnak majd jutni a centrumba, ahol az okmányiroda mellett helyet kap majd az adóiroda ügyfélszolgálata is. A központ kialakítása úgy valósulhat meg, ha az első ütemben lebontják az okmányiroda épületét, később pedig a polgármesteri hivatal jelenlegi „C” épületét is. A munkálatok miatti költözködés az adóiroda nem ügyfélfogadással foglalkozó munkatársait is érinti, ők a Hősök tere 2. alatt dolgoznak majd tovább, itt jelenleg üresen álló lakások vannak, ezeket alakítják át irodává.

Arra a kérdésre, hogy a munkálatok ideje alatt hol lehet majd ügyeket intézni, az alpolgármester azt mondta: egyelőre nem tudják, melyik épület lehet a legalkalmasabb az ügyfelek ideiglenes fogadására, jelenleg is keresik a legjobb megoldást – az egyik „jelölt” az Országzászló tér évek óta üresen álló, egykor bankfióknak otthont adó épülete. – Ha minden a tervek szerint alakul, jövő év közepén indulnak el a munkálatok – mondta az alpolgármester, hozzátáve, hogy a befejezés 2010 nyarára várható.

Kapcsolódó cikkek:

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában