Könnyed főpróba után a mieink

Könnyed főpróba után a mieink
A plzeni győzelemmel melegített a vasárnapi azeriek elleni gálára a magyar női kézilabda válogatott, amely utolsó Európa-bajnoki selejtezőjét a bujtosi csarnokban játssza.

Mátéfi Eszter gárdája szerdán este Plzenben Csehország csapata ellen 31–23-ra győzött, a mieinknél Görbicz Anita 6, míg Bódi Bernadett és Bulath Anita 5-5 góllal volt a legeredményesebb. A szövetségi kapitány szerint kicsit nehezen kezdett a magyar csapat, amely félidőben már négy góllal vezetett, a végén pedig sima győzelmet aratott. A mieink a vasárnapi meccstől függetlenül az Európa-bajnoki selejtező 2. csoportját az első helyen zárták, így kiemeltként várhatják a decemberi dán-norvég kontinensviadal június 5-i sorsolását. A csoport másik mérkőzésén az azeriek otthon kaptak ki 27–18-ra a svédek ellen.

Előmeccsek a programban

A magyar válogatott május 28-án, pénteken délután érkezik Nyíregyházára, s este hat órától a bujtosi csarnok parkettájára lefektetett speciális pályán tart edzést. Az azeriek szintén pénteken jönnek, ők a mieink után tréningeznek.

Szombaton délelőtt a magyar válogatott városlátogatásra indul, a mieinkkel a szurkolók a Kossuth téren találkozhatnak. Szombaton 17 órától tart újabb edzést Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, majd utána a Nyíregyházi Volán Dózsa 1976-1982 között az NB-s bajnokságban szereplő gárdája tréningezik Szabolcsi György vezetésével.

Vasárnap a tévé közvetítés miatt 11.40-kor kezdődik az Eb-selejtező, amely előtt három elő meccs is lesz. A bujtosi csarnokban hagyomány, hogy válogatott kézilabda mérkőzések előtt a Nyírsuli gárdái lépnek pályára. Az első meccs 9 órakor kezdődik, amikor az U11-es fiú adidas bajnokság országos döntőjében Ungvári Sándor vezetésével második helyen végzett Nyírsuli Bem csapata mérkőzik Fehérgyarmat gárdájával, majd a szintén az országos döntőben szerepelt és 8. helyen végzett U12 fiú Nyírsuli Bem csapata Ráczné Cserés Erzsébet irányításával a Nyírsuli Arany csapatával mérkőzik.

Ezt követi a Nyíregyházi Volán Dózsa női gárdájának mérkőzése. Mivel a beregszásziak vízumprobléma miatt lemondták a találkozót, helyettük a júniusi spanyolországi szenior kézilabda Európa-bajnokságra készülő +43-as Lesz Vigasz csapata lesz az ellenfél Pados István irányításával. A csapatban olyan játékosok szerepelnek, mint például Fiedler Erika, vagy Farkas Zsuzsa. A mérkőzés azért is érdekes, mert a Bujtosi Szabadidő Csarnok a Magyar Kézilabda Szövetséggel közösen szeretne pályázni a 2012-es szenior kézilabda Európa-bajnokságra.

A mérkőzés előtt egy hivatalos aláírásra is sor kerül a Magyar Kézilabda Szövetség és a Tatran Presov között a 2010/2011-es férfi NB I-es bajnokságban való részvételre.

Névsorolvasás

A magyar válogatott kerete a vasárnapi meccsre

Kapusok: Pálinger Katalin (Győr), Herr Orsolya (Vác).

Mezőnyjátékosok: Bódi Bernadett (Békéscaba), Bulath Anita, Szabó Valéria (DVSC), Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna, Szamoránsky Piroska (Ferencváros), Vérten Orsolya, Görbicz Anita, Kovacsics Anikó (Győr), Kovacsicz Mónika (Viborg), Temes Bernadett (Vác), Vincze Melinda (Fehérvár).

– Bodnár Tibor –
hirdetés