Körmök, sminkek napsugár témára Miskolcon

Körmök, sminkek napsugár témára Miskolcon
Miskolc – A frizura-, smink- és köröm-kompozícióknak csak a versenyzők fantáziája szabott határt. A miskolci sportcsarnok küzdőterén vasárnap kivételesen nem sportolók viaskodtak egymással, hanem fodrászok, kozmetikusok és műkörömdíszítők.  A Kézműves Kupáról   Kézműves kupa 2008.03.17. 

A frizura-, smink- és köröm-kompozícióknak csak a versenyzők fantáziája szabott határt.

A miskolci sportcsarnok küzdőterén vasárnap kivételesen nem sportolók viaskodtak egymással, hanem fodrászok, kozmetikusok és műkörömdíszítők. Ottjártunkkor már javában folyt a verseny, épp a tanulók szálltak ringbe,hogy hétköznapi ember számára még soha nem látott frizurákat, sminkeket és körömdíszeket készítsenek.

– Ez a hatodik Kézműves Kupa, amit megrendez a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – mondta lapunknak Pintér Zoltán, a BOKIK szakigazgatója, a verseny főszervezője. – A bajnokság keretén belül szervezzük meg minden évben a Kisgergelyné Tolcsvai Mária Emlékversenyt, ami most kiegészül a Lapis Imre Emlékversennyel, a BOKIK tavaly elhunyt alelnöke tiszteletére.

Több mint 370 versenyző érkezett a bajnokságra, tudtuk meg a főszervezőtől, az ország minden részéből, de a Felvidékről és Erdélyből is. A műkörömdíszítés az idén új szakág, a klasszikos női és férfifodrászat valamint a kozmetika mellett, de jövőre műkörömépítést is terveznek. Legnépszerűbb a kozmetika, erre a szakágra jelentkeztek a legtöbben.

Aranyesőt épít

Néhány perc és kezdődik a műkörömdíszítő tanulók viadala. Előtte B. Krisztinát kérdezzük, aki teljes nevét nem akarta elárulni. Azt azért megtudtuk tőle, hogy Egerből érkezett, és azért jelentkezett a versenyre, mert kíváncsi volt, hogy az iskolában tanultak mennyire állják meg a helyüket egy megméretésen, és persze arra is, hogy hogy állja meg a helyét a bajnokságon, mint életében először versenyző. Krisztina elmondta: a téma a napsugár, úgyhogy modellje egyik kezének körmeire aranyesőt épít, a másikon pedig a tavasz színei és virágai pompáznak majd.

Csakis szívből

Rögtön rajtol a tanulók kozmetikusversenye is, ahol a téma szintén a napsugár. Balogh Nikoletta, a Szemere Bertalan Szakközépiskola tanulója már második alkalommal indul ezen a versenyen. A tavalyi 11. helyét jó eredménynek tartja, szeretne az idén ezen javítani.

– Az a legfontosabb, hogy nagyon jó kézügyessége legyen az embernek, és hogy szívből csinálja azt, amit csinál. Mert másként nem is lehet – tette hozzá Nikoletta.

Kapcsolódó anyag:
hirdetés