Közös ukrán-magyar határsértő-elfogás

Kárpátalja – Hétfőn tíz palesztin menekült és egy őket kísérő ukrán állampolgárságú embercsempész jutott át illegális úton Asztély közelében az ukrán-magyar zöldhatáron.

A határsértők nyomait hétfőn, a frissen leesett hóban fedezték fel az asztélyi határőrs járőrei. Elfogásukra nem nyílt mód: mint kiderült, a csoport addigra már átjutott az ukrán-magyar zöldhatáron.

Ekkor az ukrán határőrök értesítették magyar kollégáikat, akik a megjelölt hely közelében feltartóztattak egy ukrán állampolgárt, akiről kiderült, hogy a határsértők kalauza volt. Őt az Asztély-Beregsurány határállomáson átadták az ukrán hatóságoknak, ahol közösen kihallgatták.

Az embercsempész bevallotta, hogy a palesztinokból álló csoportot a túloldalon egy közeli erdőig kísérte, ahol elrejtőztek, s jelenleg már a túloldali vezetőjükre várnak.

A magyar határrendészek a Tarpa melletti erdőben, a megadott információk alapján beazonosított területen elfogtak 10 palesztin állampolgárt, akiket a határátkelőn átadtak a Munkácsi Határőr Osztag képviselőinek. A határsértők azonosítása jelenleg is tart.

– P.I. –
hirdetés