Kábítószer és dohány a 36-oson

Akt.:
Kábítószer és dohány a 36-oson
© Kábítószer és dohány a 36-oson | Fotó: NAV
Nyíregyháza – Illegális dohányfeldolgozót és valószínűsíthetően egy kábítószert előállító üzemet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a rendőrség – adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Rendészeti osztályának sajtóreferense.

A NAV pénzügyőrei 2013. november 29. napján Nyíregyháza térségében a 36-os számú főútvonalon jövedéki ellenőrzést tartottak és megállítottak egy tehergépkocsit. A raktér átvizsgálásakor meglepően nem cigarettát, hanem nagy mennyiségű bezsákolt növényi őrleményt találtak, amely az elsődleges vizsgálatok szerint kábítószernek minősül.

A gépkocsi ellenőrzését követően a járművet vezető férfi családi tanyáján a rendőrséggel közösen további ellenőrzést tartottak a pénzügyőrök. A tanyáról további kábítószer tartalmú növényi őrlemény, vegyszerek és nagy mennyiségű vágott, leveles szárított dohány került elő. A helyszínen megtalálható volt továbbá a feldolgozáshoz és csomagoláshoz szükséges vágó, aprító és csomagoló eszköz is.

A pénzügyőrök az összesen 350 ezer forint értékű, 459 kg szárított és vágott dohányt, valamint az eszközöket lefoglalták és az elkövető ellen költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A kábítószergyanús őrlemény kapcsán a rendőrség folytatja az eljárást – olvasható közleményükben.
hirdetés