Kábítószer-kereskedőt és fogyasztókat vettek őrizetbe Újpesten

Budapest – Két kábítószer-kereskedőt és két fogyasztót vettek őrizetbe a rendőrök Újpesten – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a www.police.hu oldalon csütörtökön.

A rendőrség adatai szerint a 33 éves budapesti A. Krisztina a IV. kerületi lakásán heroint árult, és élettársával, a 34 éves I. Tamással saját fogyasztásra is tartottak otthonukban kábítószert. A lakásból július 11-én dél körül távozó 35 éves N. Lajost az újpesti járőrök igazoltatták és ruházatának átvizsgálásakor kábítószergyanús anyaggal szennyezett alufóliákat, valamint a kábítószer fogyasztásához alkalmas eszközöket találtak. A férfi elismerte, hogy előzőleg kábítószert fogyasztott, ezért a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Másnap délutánra a nő találkozót beszélt meg a 65 éves L. Sándorral azért, hogy kábítószert vásároljon tőle fogyasztás és továbbértékesítés céljából. A rendőrök a két kereskedőt a IV. kerületben, a Munkásotthon utcai parkolóban a kábítószer átadása közben fogták el. A férfi autójának átvizsgálásakor készpénzt és alufóliába csomagolt pakkokban 9 gramm heroint foglaltak le. A kábítószer-kereskedőket előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

A nyomozók később házkutatást is tartottak a nő lakásán, ahol drogfogyasztásához alkalmas eszközöket, például fecskendőket foglaltak le, és ekkor fogták el I. Tamást, akit kábítószer-birtoklás miatt előállítottak.

A rendőrség L. Sándort és A. Krisztinát kábítószer-kereskedelemmel, I. Tamást és N. Lajost kábítószer-birtoklással gyanúsítja.

– MTI –
hirdetés