Kaderják Péter: a klímavédelemnek a gazdaságra is kedvező hatásai lehetnek

Budapest – Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése során a kormány törekvése, hogy a megtett lépések a klímavédelmen túl a gazdaság szempontjából is hasznos eredményekkel járjanak – mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.


Megjegyezte: a megújuló energiák elterjedésének támogatása és az épületek szigetelése például amellett, hogy segíti a klímavédelmet, az energiabiztonságot javítja, illetve a háztartások energiaköltségeit csökkenti.

Magyarország a globális üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 0,1 százalékáért felelős – mutatott rá, utalva arra, hogy önmagában a kibocsátás csökkenésével globális szinten mérhető eredményt az ország nem érhet el.

Kaderják Péter a Kossuth Rádióban elmondta, hogy az Országgyűlés előtt van a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia, amelynek 3 fő pillére az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése, a megelőzés és alkalmazkodás kérdése, illetve a szemléletformálás.

– MTI –
hirdetés