Kajak-kenu pótkvalifikáció – A sprinter Horváth Bence is döntős

Duisburg – Dombvári Bence, valamint a Hufnágel Tibor, Dombvári duó után a K-1 200 méteren érdekelt Horváth Bence is bejutott a csütörtöki döntőbe a Duisburgban zajló olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu regattán.

A tavaly ezen a távon párosban U23-as világbajnok győri kajakos az előfutamban elért második hely után a középfutamban mindenkit maga mögé utasított. Remekül versenyzett, a hajrához érkezve akkora volt az előnye, hogy az utolsó métereken már ki is engedhetett.

“Ez a középfutam már sokkal jobb volt, mint az előfutam, úgy érzem, egyre jobb vagyok, és ez bizakodásra ad okot” – mondta a futam után Horváth Bence. “Nem érzem, hogy teher lenne rajtam, holnap mindent megteszek majd a kvótaszerzésért” – tette hozzá.

Magyarországnak eddig 15 kvótája – 6 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus – van az augusztusi ötkarikás játékokra. A fennmaradó két férfi kajakos indulási jog megszerzésére most van lehetőség. Kvótát ezúttal az szerezhet az országának, aki párosban nyerni tud, egyesben pedig első vagy második helyen fut be. Magyarország legfeljebb még két indulási jogot gyűjthet a férfi kajakosoknál.
A verseny csütörtöki döntőit élőben közvetíti az M4 Sport.

A csütörtöki magyar érdekeltségű program:

K-1 1000 m: döntő 9.52 (Dombvári Bence)
K-2 1000 m: döntő 13.30 (Hufnágel Tibor, Dombvári)
K-1 200 m: döntő 13.48 (Horváth Bence)

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés