Kalapács alatt a rendőrautók

Kalapács alatt a rendőrautók
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság (MRFK) június 7-én (ma) 10 órától nyílt árverést tartott Nyíregyházán a főkapitányság Stadion utcai telephelyén, ahol mintegy 30 darab használatból kivont szolgálati gépkocsinak, illetve egy motorkerékpárnak kerestek új gazdát.  video

A járműveket már reggel 8 órától mustra alá lehetett venni. Nagy volt az érdeklődés, több mint félszáz komoly vevő gyűlt össze, hogy szerencsét próbáljon. A kikiáltási árak 50 és 550 ezer forint között mozogtak. Egyes gépkocsikra a több vásárlójelölt licitálhatott a végleges vételárra. Végül a harminc autóból 22 lelt új gazdára, és elárvereztek még egy motorkerékpárt is.

Kormos László alezredes az MRFK gazdasági igazgatója lapunk kérdésére a helyszínen elmondta: az árverésre bocsátott járművek helyére még tavasszal kapott új személygépkocsikat a főkapitányság. A most eladásra szánt autók üzemképesek, általában 200-300 ezer kilómétert futottak. Életkoruk 6-10 év között mozog. Igazságügyi műszaki szakértő értékelte fel őket, de a használt autó mostani piaci értékénél mintegy 30 százalékkal olcsóbban hozzá lehetett jutni.

A befolyt összeget a meglévő járművek üzemeltetésére, karbantartására fordítjuk – tette hozzá az igazgató.
– Fullajtár András –
hirdetés