Kamarazene és Balázs Fecó-koncert Bátorban

Az Anima Musicae szombaton lép fel
Az Anima Musicae szombaton lép fel
Nyírbátor – Két koncerttel folytatódik a Nyírbátori Zenei Napok rendezvénysorozat. Szombaton este héttől az Anima Musicae Kamarazenekar lép fel a római katolikus minorita templom és rendház udvarán. Az együttes 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból, illetve korábban végzett növendékeiből.


Megalakulása óta a zenekar számos elismerésben részesült: 2011-ben a bécsi V. „Summa Cum Laude” Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválon a vonószenekari kategóriában első díjat nyertek, 2012-ben kiérdemelték a Junior Prima Díjat, három évvel ezelőtt pedig egy párizsi nemzetközi zenei versenyen a több mint háromezer induló között kamarazenei kategóriában harmadik helyezést értek el. A zenekar missziója: szeretnék a komolyzenét a legfiatalabbakkal is megismertetni és megszerettetni.
Másnap este héttől „Változnak az évszakok” címmel Balázs Fecó koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a kulturális központban. A népszerű zenészt aligha kell bemutatni: 1967 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben, a Taurus, majd a Korál együttesek megszűnésétől, azaz 1986-tól a szólókarrierjét építi – óriási sikerrel.

KM
hirdetés