Kamerák lepik el Nyírbátort – Javulhat a közbiztonság

Kamerák lepik el Nyírbátort – Javulhat a közbiztonság
© Illusztráció: KM-archív
Nyírbátor – A kamerák kihelyezésének helyszíneit a rendőrséggel közösen választották ki.

Mintegy 26 millió forintból helyez ki a nyírbátori önkormányzat térfigyelő kamerákat; a biztonságérzet erősítését célzó beruházás két szakaszban valósulhat meg a városban. A rendszer beüzemelésétől azt várják, hogy jelentősen javul majd a közbiztonság.

Durucskó József kimondottan örül a hírnek. A nyírbátori férfi sokat kerékpározik, olykor megbotránkozik azon, ahogy a főtér és környéke egyszer-egyszer kinéz.
– A szobor kardját kitörték a napokban, a református templom világítását tönkretették, a Papok Rétjén megrongálták a padot. Éppen ezek miatt örülnék annak, ha minél több kamerával rendelkezne az önkormányzat, hátha lenne visszatartó ereje, illetve segítene a rongálók elfogásában is – mondta.

Tóth Viktor az önkormányzat részéről elmondta: a beruházás két lépcsőben valósul meg, első körben 72, a másodikban 40 kamerát üzemelnek be. Hozzátette: a város megyei viszonylatban a bűnügyi fertőzöttség szempontjából a középmezőnyben helyezkedik el.

Portálunk megtudta azt is: az első ütemben felszerelt eszközöket egy hónapon belül élesítik. A kamerák kihelyezésének helyszíneit a rendőrséggel közösen választották ki.

KM
hirdetés