Kamerákat telepítenek a nyírbogdányi közterületekre

Nyírbogdány – Számos tervet, elképzelést szeretne ebben az évben is megvalósítani a nyírbogdányi önkormányzat.

– A tervek szerint megújul majd állami beruházásban a főutcánk, valamint buszfellépőket is kialakítanak majd a szakemberek. A településen korábban már teljesen kiépült a szennyvízcsatorna-hálózat, de a fő utcai szakasz megérett már a felújításra – tájékoztatta lapunkat Balogh Tibor, a község polgármestere.

Testvértelepülések

– Szeretnénk pályázni térfigyelő kamerarendszer kiépítésére a közbiztonság javítása érdekében. Ha nem találunk megfelelő pályázati kiírást, akkor saját beruházásban telepítünk kamerákat az egész településen.

– Két testvértelepülésünk van a határon túl, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot Tiszabogdánnyal és Nagydobronnyal. Rendszeresen részt veszünk egymás rendezvényein, gyakran ottani néptáncegyüttesek is színesítik a programjainkat. Az önkormányzatnak az elmúlt napokban annak a szénnek a házhoz szállítása jelentett feladatot, amelyet sikeres pályázat útján szereztünk be. A településen élők nehéz anyagi helyzetét jelzi, hogy négyszáznegyvenöt család adott be igényt erre a mostani szénre.

KM
hirdetés