szon-sportoldal

2017.02.27. 11:57

Egymást bátorító bátoriak a pályán

Nyírbátor - A Tarján legyőzésével már az NB III-as mezőny első feléhez tartozik a remeklő nyírbátori futballcsapat, de még hátrafelé is kell figyelgetni.

Nyírbátor - A Tarján legyőzésével már az NB III-as mezőny első feléhez tartozik a remeklő nyírbátori futballcsapat, de még hátrafelé is kell figyelgetni.

Parázs meccsen győzött a Nyírbátori FC az NB III-ban. Olyanon, amelyen akár mindkét csapat nyerhetett volna (hiszen 0–0-nál a házigazda és a vendég Salgótarján is büntetőt hibázott, pontosabban a kapusok védtek nagyszerűen), de lehetett volna gólnélküli döntetlen is a vége, ugyanis a győztes találatot a 84. percben szerezték meg a bátoriak – ugyancsak büntetőből.

– Jó meccs volt, remek ellenféllel szemben – értékelte a történteket Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak egyre inkább csak edzője, semmint játékos-edzője, hiszen ezen a meccsen sem lépett pályára. – A megbeszéltek szerint játszottunk, a srácok folyamatosan bátorították egymást, a kihagyott tizenegyes után sem vetette fel a fejét a pánik. A remek csapatteljesítmény mellé jó egyéni produkciók is párosultak, és persze akadt, aki nem fogott ki jó napot, de mindenki küzdött, és hozzátette a magáét a sikerhez. Az Újpest II REAC elleni pontszerzése is bizonyítja, hogy a nyitányon is értékes győzelmet arattunk, és meggyőződésem, hogy ez a Tarján is okoz majd néhány csapatnak kellemetlen meglepetést.

A Keleti csoport legjobb sorozatával rendelkező csapata (írjuk csak le megint, hisz olyan szépen mutat: nyolc mérkőzés veretlenül, az utóbbi tíz fordulóban csak egy vereség) időközben a nyolcadik helyre lépett előre, tehát már a tizennyolcas mezőny első feléhez tartozik. Lassan már nem is kell hátrafelé pillantgatni.

– Azért figyelünk mindenfelé, mert tömör a mezőny, öt kieső biztosan, de akár hat is lehet a csoportból – így Ambrusz Árpád. – Abból viszont nem engedünk, hogy mindig a következő meccsre koncentrálunk, és abban a stílusban szeretnénk játszani, ahogy eddig is.

Legközelebb a vasárnapi, BKV Előre elleni idegenbeli mérkőzésen igazolhatja mindezt az NYFC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!