Helyi közélet

2012.11.29. 14:48

Jubilálnak Tunyogmatolcson szombaton

Tunyogmatolcs - A Tunyogmatolcsi Művelődési Házat az 1962-es esztendőben építették helyi lakosok áldozatos munkával.

Tunyogmatolcs - A Tunyogmatolcsi Művelődési Házat az 1962-es esztendőben építették helyi lakosok áldozatos munkával.Akkor a kor követelményeinek megfelelően, sőt, a legjobban felszerelt művelődési intézményként működött. A közművelődési funkciókon kívül a községi könyvtár és a mozi is helyet kapott egykoron az intézményben. Jelenleg az épület 300 férőhelyes nagyteremmel és színpaddal, öltözőkkel, előcsarnokkal, klubhelyiséggel, könyvtárral, informatikai helyiséggel rendelkezik. A községi könyvtár állománya folyamatosan gyarapszik, mely mára már meghaladja a 12000 kötetet.

Az intézmény immáron 50 éve áll a helyi lakosok rendelkezésére. Az intézményi csoportok részt vesznek a Szamosparti Találkozókon, és a helyi ünnepi rendezvények évenkénti szervezéséből, rendezéséből szintén aktívan vállalnak feladatokat. A működő csapatok tevékeny szereplői a helyi kulturális életnek: Reménység Nyugdíjas Klub, Hastánc csoport, Ifjúsági Néptánccsoport, Tunyogmatolcsi Ifjúsági Kulturális és Szociális Egyesület, Helyismereti Kör, Roma Hang zenekar, Petőfi Sándor Általános Iskola és Óvoda növendékei, Botos Gábor és Kelemen Zoltán - akik tevékenyen hozzájárulnak a mostani gálaműsorban való szereplésükkel is a kulturális élet maradandóvá tételéhez a településen. 

December elsején, szombaton délután 16 órai kezdettel gálaműsor keretein belül emlékeznek meg az intézmény nagytermében az alkalomra ellátogatók a művelődési központ fennállásának 5 évtizedéről. Szülőfalujában az alábbi találkozón kápráztatja el a népi hangszer kedvelőit Széles András citeraművész, akit már népzenei körökben elismert szakemberként hívnak rendezvényről rendezvényre az egész ország területén. Mindemellett az Ökörítófülpösi Fergeteges Néptánccsoport, a Méhteleki Citera és Néptánccsoport, valamint a Nagyari Népdalkör is vendégfellépőként érkezik majd a Szamos-parti településre.

Széles Szabolcs  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában