Kanadai bodicsekk

Kanadai bodicsekk
Azért volt annak némi bája, hogy a Dél-Korea–Magyarország világbajnoki jégkorong-mérkőzésen Bryan Willi­am Young akasztotta Keegan Dansereau-t. Ha nem lenne logikus, akkor előbbi játékos szerepelt az ázsiai ország, utóbbi a magyar színekben. Bodnár Tibor jegyzete.


Nincs ezzel semmi baj, ide tart a világ, az olaszok is kanadai játékosok honosításával stabilizálták helyüket a legjobbak között, nekünk, akik liftező válogatottat akarunk az elit és a divízió 1/A között, szintén sokat segítettek a tengerentúli hokisok. Más kérdés, hogy feszültséget is szült ez a helyzet, éppen ezért a szövetség házon belül maximalizálta a nem magyar névvel született válogatott játékosaink számát. A tendencia kicsit olyan, mint amikor az ázsiai, zömében kínai asztaliteniszezők elárasztották az öreg kontinenst, ami miatt ma már érdekesen fest egy Európa-bajnokság nevezési listája.

A dél-koreaiak előretörésében nyilván szerepet játszik, hogy jövőre téli olimpiát rendeznek, ezért pénz, paripa, fegyver most nem számít. Nekünk kicsit másak a céljaink, az elitet, vagyis az A csoportot elfelejthetjük, a szapporói és a krakkói után nem lesz kijevi csoda. Viszont bent kéne maradni valahogy…

Bodnár Tibor

Címkék: ,hirdetés