Kanadánál jár az Igor hurrikán

Kanadánál jár az Igor hurrikán
Kanada – Elérte Kanada keleti részét az Igor hurrikán kedden: a forgószél árvizet okozott, utakat mosott el és sok embernek kellett elhagynia otthonát – közölték kanadai meteorológusok.

Van olyan terület Kanadában, ahol az elmúlt órákban több mint 200 milliméter csapadék hullott. Több városban csónakokkal mentik a helyieket elárasztott otthonukból. Az Igor hurrikán eddig nem követelt áldozatot Kanadában. A Burin-félszigeten viszont 20 ezer embert vágott el külvilágtól, és fontos közutakat mosott el.

Kanada keleti részén iskolákat kellett bezárni a forgószél miatt és az Újfoundlandon lévő St. John’s Nemzetközi Repülőtérről csak késve vagy egyáltalán nem indulnak el a járatok.

Néhány napja az Igor nevű hurrikán miatt a Bermuda-szigeteken szünetelt az áramszolgáltatás, a forgószél fákat döntött ki.

 

Trópusi viharok pusztítanak

Kedden egyébként az Atlanti-óceán felett kialakult a Lisa nevű trópusi vihar, amely egyelőre 850 kilométerre gomolyog a Zöld-foki szigetektől. Eközben a Csendes-óceán felett a Georgette nevű trópusi vihar örvénylik, de még messze van a szárazföldtől.

– Független Hírügynökség –
hirdetés