Kanyaró miatt öt gyerek kórházba került Nyíregyházán

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: MTI-Balázs Attila
Nyíregyháza – Bekövetkezett az, amitől a hazai járványügyi szakemberek tartottak: a szigorú intézkedések ellenére nem sikerült megállítani a Romániában terjedő kanyarójárványt, így újabb betegek kerültek kórházba Magyarországon, most Nyíregyházán.


A megjelent hírekre reagálva Vitkai Éva, a megyei kórházak sajtófőnöke arról tájékoztatta portálunkat, hogy július 29-én, négy gyermeket vittek be szüleik a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának Sürgősségi Részlegére. A gyermekek típusos kanyarós megbetegedés tüneteit produkálták, majd másnap hasonló tünetekkel érkezett még egy gyerek.

– A 9 hónapos és 6 év közötti gyermekek és szüleik román-magyar kettős állampolgárok, Korond községből származnak, most Magyarországon tartózkodnak. A gyermekek, akik védőoltást nem kaptak, mert Romániában a kanyaró elleni vakcina nem tartozik a kötelező védőoltások közé, ellátása elkülönítetten, a gyermekosztály fertőző részlegén, a szakmai és higiéniai protokollok szigorú betartása mellett történt, a részlegre vonatkozó látogatási tilalom mellett. A gyermekek már elhagyták, az epidemiológiai szakemberek a betegek itteni tartózkodási helyén a szükséges intézkedéseket megtették, a védőoltásokat beadták a családtagoknak is.

– Jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház egyetlen tagkórházában sem kezelnek kanyaró tüneteivel beteget – hangsúlyozta a sajtófőnök.

KM
hirdetés