Kanyarodás index nélkül – parázs vita alakult ki

Kanyarodás index nélkül – parázs vita alakult ki

Debrecen – Sokakat irritál, ha az előttük haladó gépjármű nem jelzi irányváltoztatási szándékát.  

Egyesek szerint csak a mazsolák indexelnek, mások ledudálják, aki elmulasztja ezt a kötelezettségét. Tényleg a taxisok vezetnek a legagresszívebben? Utánajárunk. Addig is szemezgessen a hozzászólásokból!

Hozzászóló: kalapocska , 2008.11.05, 17:55 Általában………..válasz | moderáció.a sok nagyképű ember, a nagymenő lízingelt autójával amit a az Isten se tudja mikor fizeti ki, na Ők aztán “vágják” a közlekedést a szabályok mellőzésével.
Aki a szabályokat betartva közlekedik azt már nem is veszik emberszámba, mert az egy tutyimutyi szerencsétlen.
Esetleg, ha nő a sofőr akkor főleg szerencsétlen idiótának könyvelik el az ilyen “nagymenők”.

Hozzászóló: anida , 2008.11.05, 08:06 nagyeszűekválasz | moderáció
Ilyenkor jönnek a nagyeszűek, hogy “minek indexeljek kanyarodó sávban, amikor ott nem is mehetek másfelé?”, meg “csak a bizonytalanok indexelnek”, meg hasonló marhaságok.

Így igaz, még Pesten is sokkal jobb a helyzet, a debreceniek kivételesen hülyék autóvezetés terén!

A sok kis taknyosnak ciki indexelni, mert az úgy nem “vagány”, a középkorúak meg tudatlanságból és pökhendiségből nem indexelnek.

AKINEK AZ INDEXELÉS NEM JÖN ZSIGERBŐL, AZ EGYSZERŰEN NEM TUD JÓL VEZETNI, bármit is gondol magáról! Azt hiszik sokan, hogy jól vezetni annyit jelent, hogy nyomni a gázt meg forgatni a kormányt.

Hozzászóló: ikics , 2008.11.05, 08:28 Szerintem:válasz | moderáció
Szerintem, ha két forduló sáv van egymás mellett, akkor a külső sávban felesleges indexelni, mert a mögöttem jövő azt hiheti, hogy a belső sávba szeretnék bejutni. Ezt a szándékomat másképpen kellene jeleznem? Szerintetek?

Hozzászóló: Gangboss , 2008.11.05, 08:44 Irányjelzésválasz | moderáció

Csak egyetérteni zudok fertilio véleményével. Az irányjelzés elmulasztását (is) keményen szankcionálni kellene, hiszen ebből sok-sok baleset történik. 28 éve vezetek saját hibás baleset nélkül (minden jármű-kategóriában), és néha az az érzésem, hogy nekem kell kivédeni néhány autós-motoros hibáját, ha nem akarok baleset részese lenni. A baj akkor van, ha két olyan találkozik, akik fittyet hánynak minden szabályra.

 

 


AZ EREDETI CIKK ÉS AZ ÖSSZES KOMMENT
hirdetés