Kapásjelző

Kapásjelző
© MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Kapásból lehet sorolni a vizes vébé sikerhalmozóit – hosszú a lista. A mexikói Guadalajara helyére lépve a közel két év alatt a semmiből grandiózussá terebélyesedett a világesemény, cseppet sincs ok a búsongásra. Házigazdaként és résztvevőként is maradandót alkotott a csöppnyi ország. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.


A megyénkhez erős szálakkal kötődő nemzeti fejlesztési miniszter a szervezőbizottság elnökeként fogadta a gratulációk áradatát. Seszták Miklós a záróünnepségen kiemelte, hogy a tizenhét nap az összefogásról, a kölcsönös tiszteletről és a sport ünnepéről szólt.

Bennem nem pusztán a bajnokok, a medállal hazatérők teljesítménye marad meg, hanem azoké, akik önmaguk korábbi eredményét felülmúlták, és mégis kiestek helyezetlenül. A berobbanó Milák Kristóf, Kozma Dominik, Bohus Richárd és társaik pedig bebizonyították: a jövőben is lubickolhatunk a vizes sikerekben. Verrasztó Dávid példája jelzi, miként lehet kikecmeregni a medence aljáról, ez a feladat vár Gyurta Dánielre is. Következik a monumentális létszámú masters világbajnokság többek között a Kemény Dénes-féle vízilabda-aranycsapattal. Megunhatatlan: a sajátságos medencecsontot jólesik rágcsálni a kutya melegben. Íme, a sportág, amit nem ugatunk.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés