Kapott plusz 1 év 7 hónapot a fogoly, aki szökni próbált Nyíregyházán

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa a mai napon jogerős ítéletet hozott B. R. vádlottal szemben fogolyszökés bűntette miatt. A törvényszék a korábban elsőfokon kiszabott 2 év 2 hónap börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést 1 év 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre enyhítette.

A megállapított tényállás szerint a vádlottat a Nyíregyházi Járásbíróság 2016. szeptember 30-án közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, egyidejűleg elrendelte az előzetes letartóztatását.
A tárgyalás után a vádlottat a rendőrök a bv. intézetbe kísérték át úgy, hogy a vádlott kezét előre bilincselték, és a bilincsre vezetőszíjat tettek.

A Nyíregyházi Törvényszék főbejáratán kilépve B. R. a vezetőszíjat megrántotta, ami elszakadt, és a vádlott megszökött úgy, hogy a Bocskai utca irányába futott, majd a főügyészség épülete előtt útfelújítási munkát végző személyek feltartották, és az intézkedő rendőrök elfogták.

– Dr. Toma Attila, sajtószóvivő –
hirdetés