Karácsonyi ajándékcsomagot küld Nyíregyháza a nyugdíjasainak

Nyíregyháza – Immár ötödik alkalommal kedveskedik karácsonyi ajándékcsomaggal a nyugdíjasoknak a nyíregyházi önkormányzat, több mint 50 millió forintot áldozva az idén is az ünnepi támogatásra.

A város 20245 nyugdíjasához a Magyar Posta juttatja el december 1-jétől 23-ig a főleg édességekből álló, teát, kakaót, kávét is tartalmazó csomagot, s ha valakit két kísérlet után se találnak otthon, az a nyugdíjas, illetve az általa meghatalmazott személy a két ünnep, illetve január 2-a és 12-e között veheti át járandóságát az önkormányzat étkezdéjében.

Megajándékozott kizárólag a 65. életévét betöltött, időskorúak járadékában vagy saját jogon, esetleg hozzátartozói nyugellátásban részesülő nyugdíjas lehet. Az Idősbarát Önkormányzat Díját 2016-ban már másodszor, s méltán elnyerő helyhatóság azért is megkülönböztetett figyelemmel fordul az idősek felé, mert Nyíregyháza társadalma is elöregedőben van.

– Míg 1990-ben még csak 13 százalékos volt a 60 éven felüliek aránya, addig ez az arány 2015-re meghaladta a 23 százalékot – beszélt erről dr. Kovács Ferenc polgármester az akció hétfői sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: – Ez a 2500 forint értékű ajándékcsomag a megbecsülésünk jele, amelyről az elkövetkező években se kívánunk megfeledkezni. Lezárása ez a gesztus annak az egész éves gondoskodásnak, amelyet a város – a szociális ellátásokat, az Idősügyi Tanács kezdeményezéseit és a nyugdíjas szervezet támogatását is ide értve – az idős generációk érdekébe végez.

KM-MJ
hirdetés