Karácsonyi koncertet ad a Lautitia Gyermekkar

Nyíregyháza – A debreceni Lautitia Gyermekkar ad karácsonyi koncertet a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyházban december 4-én 18 órától.


A gyermekkar a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola kórusa. Az együttes már 1959 óta létezik, Lautitia Gyermekkarként 2006 óta, amikor Nemes József lett a kórus karnagya, aki gyermekként szintén itt énekelt. Az elmúlt, több mint 58 év alatt számos hazai és nemzetközi kórusverseny díjazottjai és fesztivál résztvevői. Állandó szereplői a debreceni Kodály Filharmónia és a Csokonai Színház produkcióinak, valamint gyakran tesznek eleget a Görögkatolikus Egyház és a város felkérésének is.

Az utóbbi évek eredményeiből és elismeréseiből kiemelkedik az Európa- és világbajnoki cím, a KÓTA- és a Hajdú-Bihar Megyei Prima-díj, valamint a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyen elért sikerek. A legfontosabb mégis az, hogy Görögkatolikus Egyházunk új ékköve, a Lautitia Gyermekkar egy olyan közösséggé vált, amelynek a tagjai egymást szeretik, tisztelik és a közös alkotás lehetősége mindenkinek folyamatos, új kihívást jelent a mindennapokban. Az esti szent liturgia utáni negyvenperces koncert ingyenes.

KM
hirdetés