Kárai Tamás nem a kupákért nyomja a gázt

A húsvéti versenyen hiába remekelt az elődöntőkben Kárai Tamás, a fináléban kitolt vele a féltengely
A húsvéti versenyen hiába remekelt az elődöntőkben Kárai Tamás, a fináléban kitolt vele a féltengely - © Fotó: Borsos László
Máriapócs – Beindult a rali­krosszozók szezonja, egymás után jönnek a versenyek. A húsvéti után újabb ünnepi futamot rendeznek a máriapócsi RabócsiRingen.

A pünkösdi Totál Kupa a profik harmadik, az amatőrök második bajnoki megmérettetése lesz. A SuperCars két évvel ezelőtti bajnoka, Kárai Tamás a bajnoki nyitányon tetőre tette az Audit, a húsvéti versenyen viszont remekül teljesített, egészen a döntőig. Mindhárom előfutamban legyőzte a címvédő Kiss Pál Tamást, a fináléban is jobban rajtolt. Aztán jött a második kör, a hátsó murvás szakasz.

Minden rendben volt, amikor egyszer csak éreztem, hogy elment az első hajtás. Utólag kiderült, hogy a belső csillag elreped – emlékezett vissza a húsvéti fináléra Kárai Tamás.

Ez igen bosszantó volt, hiszen a versenyen Kárainak állt a zászló. Az orosházi pilóta mégsem bosszankodik az elmaradt siker miatt.

Még tesztelni fogja az autót

– Nem húzott fel a dolog, hiszen a technikai sportágakban ez mindig benne van. Így is elégedett vagyok, jó verseny volt. A döntőt nem sikerült megnyerni, az előfutamokat viszont igen. Egyébként is kupám van otthon elég. Nem a kupáért versenyzünk – így a pilóta.

Kárai Tamás a máriapócsi versenyt követően egy világbajnoki futamon indult Spanyolországban.
– Sajnos az nem sikerült, mert a világbajnoki szabály szerint teljesen át kellett alakítani az autót. Egy szoftvert kellett cserélni, és nem jól működött a motor. Programprobléma volt, egész hétvégén szenvedtünk vele. Remélem, a pünkösdi versenyre minden stimmelni fog. Addig még tesztelünk, mert az épülő új autóból egynéhány fejlesztést áttettünk. Ismét egy jó hangulatú versenyt szeretnék. Minél több előfutamot jó idővel zárni és megnyerni a döntőt – vélekedett Kárai Tamás.

Nos, ezt a mezőny többi tagja, élükön Kiss Pál Tamással bizonyára másként gondolja. Erre vasárnap és hétfőn kapunk választ.

KM-ML
hirdetés