Karász a középpontban

Mekockáztatható: noha javában dúl a futball világbajnokság – a megyei első osztályú bajnokság végjátéka is megmozgatja a drukkereket.

Nyírkarászban mindenképp, ahol az elmúlt idényben még az NB III-ban jegyzett hazai egylet a bentmaradásért hajtva az élen nyomuló Nagyecsedet fogadja. Egyértelműen ez a kulccsmeccs a zárókörben, ugyanakkor a Nyírmada–Tiszalök összecsapás is felettébb érdekes lehet.

Annál is inkább, mert a madaiak megfellebbezték azon döntést, mely három pontot „elvett” tőlük – az egyébként 2–1-re megnyert Tiszavasvári elleni mérkőzésen az a vád érte őket, hogy jogosulatlanul szerepeltettek több labdarúgót. Amennyiben módosítáják a határozatot, az jelentősen bekavarhat a sorrendbe… Akkor még nem kalkuláltunk a második helyen posztoló Jánkmajtissal, amely hazai pályán favoritként fogadja a minden mindegy alapon érkező Nyírbélteket.

Vagyis, jó néhány variáció elképzelhető, egy biztos: ha nyer az Ecsed, senki és semmi nem veheti el tőle az aranyat. Mindeközben legalább ennyire érdekes az alsóházi harc. Nem kevesebb, mint négy gárda, a már említett Nyírkarász (33 pont) mellett a Záhony (33), Fehérgyarmat (33), valamint Tiszabecs (34) érintett a kérdésben. Közülük csupán egyetlen együttes kapaszkodhat meg – az ebben a küzdelemben elbukó legénység a Csenger, Gyulaháza duóval egyetemben kényszerül búcsúra.     

– Koncz Tibor –
hirdetés