Sport

2015.05.31. 16:53

Sorsdöntőnek ígérkező zalaegerszegi mérkőzés

Nyírgyulaj - A Nyírgyulajjal kapcsolatban nem elcsépelt az állítás: sorsdöntő jelentésű lesz a hétfőre rendelt zalaegerszegi fellépés.

Nyírgyulaj - A Nyírgyulajjal kapcsolatban nem elcsépelt az állítás: sorsdöntő jelentésű lesz a hétfőre rendelt zalaegerszegi fellépés. Az élvonalba jutásért kiírt osztályozón ugyebár három együttes érdekelt: az aktuális összecsapás házigazdája mindkét eddigi találkozóját idegenben tudta le – Gyulajban döntetlenre végzett, míg Szegeden nyert. Így favoritként, az automatikus NB I-es tagságot érő első helyről várja a hátralévő két hazai meccsét. Mindeközben az ugyancsak négy ponttal rendelkező szabolcsi legénység számára a hét első napjára kiírt mérkőzés lesz az utolsó a minitornán, így életbevágó, hogy elkerülje a vereséget. Ebben az esetben minimum megőrzi második pozíciót, sőt, győzelemmel akár az enbé egyes tagság kivívására is jelentős esély mutatkozna.

A döntetlen azt jelentené, marad a jelenlegi sorrend, ami a Nyírgyulajnak újabb osztályozót érne későbbi időpontban az első osztály adott helyén végző rivális ellen. A vereség viszont azzal a következménnyel járna, hogy a zárókörben a Zalaegerszeg–Szeged összecsapáson olyan eredmény szükséges „kiimádkozni”, ami kedvező a Berecz Zsolt irányította legénységnek... Magyarul, sok még a variációs lehetőség, de hétfőn tisztulhat a kép.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!