készülődés

2019.12.03. 11:35

Kortárs művészek munkái láthatók a MANK Adventen

Műgyűjtő játékkal, ékszer- és műtárgyvásárral, filmvetítéssel és számos egyéb programmal várják a látogatókat.

Szombaton, a szentendrei ÚjMűhely Galériában karácsonyi díszeket is lehet majd készíteni.

A MANK Advent elnevezésű rendezvény kortársékszer-vásárán

a kiállító művészek munkáit ezúttal nemcsak vitrinekben csodálhatják meg az érdeklődők, hanem fel is próbálhatják azokat, és akár egyedi kortárs ékszerekkel térhetnek haza.

Akik maguk készítenének ajándékot, azok természetes alapanyagokból alkothatnak karácsonyfa-díszeket – közölte hétfőn a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK).

Szombaton is nyitva tart A művészet ajándék! címmel december 22-ig látogatható karácsonyi kortárs műtárgyvásár az ÚjMűhely Galériában:

a rendhagyó tárlaton lehetőség nyílik jelentős kortárs művészek alkotásainak megtekintésére és megvásárlására.

Válogatni lehet a 20. század második felének neves magyar grafikusnemzedékének alkotásaiból, a Szentendrei Grafikai Műhely legendás művészeinek szitanyomataiból, a Szentendrei Régi Művésztelep és a Hódmezővásárhelyi Művésztelep alkotóinak kiemelkedő munkáiból, valamint a Dialógusok-Polilógusok kortársékszer-kiállítás izgalmas anyagtársításokkal dolgozó, egyedi formavilágot és koncepciót teremtő kortársékszer-tervezőinek munkáiból. A kiállításon minden mű megvásárolható.

Délután levetítik a Senki többet című dokumentumfilmet, amelyben az Oscar-díjra jelölt Nathaniel Kahn ezúttal a kortárs képzőművészet és a pénz rejtélyes kapcsolatát járja körül.

A programot záró kerekasztal-beszélgetés résztvevői – Ledényi Attila műgyűjtő, az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár alapító-igazgatója, Vass László műgyűjtő, valamint Fenyvesi Áron, az acb Galéria főkurátora – abba avatják be a közönséget, hogy miként is működnek a galériák, a művészeti vásárok és hogy miként érdemes gyarapítani egy műgyűjteményt. A beszélgetést Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában