Karjelzéssel terelték a Debreceni út forgalmát Nyíregyházán

By Pusztai Sándor
Akt.:
Karjelzéssel terelték a Debreceni út forgalmát
Karjelzéssel terelték a Debreceni út forgalmát
Nyíregyháza – Felkészülési verseny miatt kikapcsolták a jelzőlámpákat csütörtök délelőtt Nyíregyházán a Debreceni úton a Tünde utcai csomópontban.

A versenyről Szikszai Tihamér r. őrnagy mondott részleteket. A II. Szakmai Közlekedésrendészeti Országos Verseny megyei selejtezőjét tartottuk a mai napon. Ennek keretén belül volt több feladat, kezdésként KRESZ elméleti feladatokat kellett megoldani, utána szakmai kérdéssor volt, majd a gyakorlat két részből áll, az egyik a gépjármű vezetői gyakorlati feladatsor, a másikat itt láthatjuk. A végső feladat a gyakorlati forgalomirányítás volt, szigorú zsűriként a kollégák ellenőrzik a teljesítményt, ráadásul az egészet videóra is vesszük, hogy ki lehessen elemezni, miben lehet még tovább javítani. Ennek a versenynek a legjobbja fogja megyénket az országos döntőben képviselni, ezért szeretnénk segíteni nekik illetve azoknak a kollégáknak is, akik most még nem jutnak a döntőbe.

Olvasóink viszonylag ritkán kerülnek karos forgalomirányítással szembe, de balesetek, váratlan forgalomváltozások, vagy a jelzőlámpák átállítása, cseréje során előfordulhat, hogy a rendőrre kell figyelni. Nem árt, ha kicsit felfrissíti tudását minden autós, ugyanis nyári időszakban gyakran előfordul, hogy motoros rendőrök érkeznek viharsebességgel közúti baleset helyszínére, és ilyenkor egyikük lehet, hogy a lezárt terület miatti esetleges útszűkületet így oldja fel.
hirdetés