Karjukat nyújtották a kormányhivatalban

Román István és Gurály Edina aláírták a megállapodást
Román István és Gurály Edina aláírták a megállapodást - © Fotó: Szarka Lajos
Nyíregyháza – Több mint 70 köztisztviselő és hivatalnok vett részt a csütörtöki véradáson.

– Örülök, hogy a munkatársaink, kormánytisztviselők, hivatalnokok ilyen nagy létszámban egy fontos és jó ügy mellé álltak – mondta Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott, a kormányhivatal vezetője a csütörtöki véradás apropóján.

Betegellátás biztonsága

– A szervezeti egységeinktől, járási hivataloktól, főosztályoktól előzetesen csaknem 70-en regisztráltak a véradásra. Másokon segíteni kötelességünk, ez példamutató, és jó érzés, ha hozzá tudunk járulni a betegellátás biztonságához, mert nagyon fontos, hogy elegendő vérkészlet álljon rendelkezésre – hangsúlyozta Román István. A véradást megelőzően a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének vezetőjével aláírták az együttműködési megállapodást.

– Ez nemcsak a kormányhivatali véradó donorok toborzására, véradó napok szervezésére vonatkozik, hanem a megyében zajló egészségfejlesztő és prevenciós munkára is – tudtuk meg Gurály Edinától, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatójától. Abban állapodtunk meg, hogy a két szervezet más területeken is segíti egymás munkáját, ahol tudunk és ahol van közös dolgunk, például ifjúságvédelemben, a katasztrófa- és krízishelyzetek kezelésében, hogy jobbá, szebbé tegyük a megye életét – sorolta Gurály Edina. – A mai, kormányhivatali véradáshoz hasonlóan a munkahelyi donáció azért nagyon fontos, mert így azokat is el tudjuk érni, akik munkaidőben másképp nem tudnak vért adni, embertársaikon önzetlenül segíteni. Örömmel megyünk oda, ahol a donor van – hangsúlyozta Gurály Edina.

Közben a kormányhivatalban hosszú sorban várakoztak a munkatársak, hogy a kérdőív kitöltése, a kötelező orvosi vizsgálatot követően a vérüket adhassák.

Nagy szükség van a vérre

– Gyakori véradó vagyok, a kormányhivatali véradáson is mindig részt veszek – mondta az orvosi rendelőből kilépve Fazekas László. Az informatikai szakember hozzátette: sajnos sok a beteg ember, akinek nagy szüksége van a vérre.

– Nincs abban semmi különleges, ha valaki donor, jó érzéssel tölt el, hogy segíthetek, s szerintem mindenki így érzi, aki vért ad – jegyezte meg. Nemsokkal később kiderült, a regisztráltakon kívül sokan döntöttek úgy a hivatalban, élnek a lehetőséggel és egyetlen véradással három embertársukon segítenek.

KM
hirdetés