Helyi közélet

2015.07.29. 15:35

MSZP: átverés a foglalkoztatottsági sikerkommunikáció

Budapest, 2015. július 29., szerda (MTI) - Az MSZP a kormány eddigi legnagyobb átverésének tartja a Fidesz-kormány 7 százalék alatti munkanélküliségről szóló "sikerkommunikációját".

Budapest, 2015. július 29., szerda (MTI) - Az MSZP a kormány eddigi legnagyobb átverésének tartja a Fidesz-kormány 7 százalék alatti munkanélküliségről szóló "sikerkommunikációját".

Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő fogalmazott így egy az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében, amellyel Czomba Sándor munkaerőpiacért is felelős államtitkár napközben tett kijelentésére reagált. A kabinet képviselője azt mondta, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mérésének kezdete, 1992 óta nem dolgoztak annyian mint most, több mint 4 millió 200 ezren Magyarországon, a munkanélküliség pedig tíz éve nem volt ilyen alacsony.

A szocialista politikus szerint azonban kiábrándító képet mutatnak a statisztikák, ha a foglalkoztatottak számából levonják a közmunkások, a külföldön dolgozók és a diákmunkások százezreit, a munkanélküliekhez pedig hozzáadják azokat, akik a "kormány trükkös statisztikájában ma már nem szerepelnek".

Gúr Nándor szerint ezen művelet elvégzése után kiderülne, hogy a valódi munkahelyek száma a mai napig nem éri el a válság előtti szintet sem.

Az ellenzéki képviselő emellett megjegyzi még, "ha a fideszes reformok működnének, akkor nem menekülne tömegesen nyugatra a Balaton melletti vendéglátóegységekből a jól képzett magyar munkaerő, és nem kellene tombolával sorsolni a közmunkásokat Nyíregyházán".

"Ráadásul a bérekről még nem is beszéltünk" - zárja közleményét Gúr Nándor.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában