Katasztrófa felé sodródunk

Nyíregyháza – “Már a gazdasági válság előtt is padlón voltunk, mostmár béka alatti perspektívába kerültünk és 1-3 százalékos recesszióra számítunk.”

– Katasztrófa helyzet előtt áll megyénk, munkahelyek kerültek végveszélybe – így foglalta össze a legújabb költségvetés-tervezet tükrében a helyzetet Czomba Sándor, a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselője.

A büdzsé legnagyobb hibája – a politikus szerint –, hogy az önkormányzatoktól, kistérségektől, körjegyzőségektől von el pénzt és nem nyújt megoldást a foglalkoztatási kérdésekre. Arra sem, hogyan lehet az európai mércével mérve igen alacsony, 56,5 százalékos foglalkoztatási arányon javítani, hogyan lehet megvédeni a már meglévő munkahelyeket.

– Már a gazdasági válság előtt is padlón voltunk, mostmár béka alatti perspektívába kerültünk és 1-3 százalékos recesszióra számítunk – fogalmazott a honatya. Ez véleménye szerint, az amúgy is kétségbeejtő helyeztben lévő megyénket – ahol 22 százalékos a munkanéküliségi ráta – a katasztrófa felé sodorja.

A megoldás szerinte az adócsökkentésben, a kis- és középvállalkozói szektor megerősítésében van (erre a két célra használnák fel a 10 milliárd eurós csomagot) mert ez kell tenni a gazdaság élénkítése érdekében. Mindezek mellett a pénzügyi egyensúly és a szociális biztoság megteremtés a kormány legfontosabb feladata – tette hozzá Czomba Sándor.
hirdetés