Katica harapta szét az alvó kisbaba arcát – Hazánkban is megállíthatatlanul szaporodnak az “új katicák”

Akt.:
Katica harapta szét az alvó kisbaba arcát – Hazánkban is megállíthatatlanul szaporodnak az “új katicák”
© Forrás: cas.sk
Szlovákia – Amikor az anya megpillantotta a katicát a kislány arcán, olyan aranyosnak találta, hogy rögtön le akarta fotózni. De aztán észrevette a harapást a kis Dianka arcán…

Bizarr történetet osztott meg egy anyuka a cas.sk olvasóival. Azt vette észre, hogy egy katicabogár mászkál három hónapos kislánya pofiján. Ezt annyira aranyosnak találta, hogy le akarta fotózni gyermekét a bogárral, de aztán felfedezte a harapást a csecsemőn… Akkora volt, hogy jó eséllyel egy rágcsáló is okozhatta volna. De a katica volt a hunyó.

Kiderült, hogy a bogár egy harlekinkatica, az a fajta Ázsiából származó katica, ami az utóbbi hetekben hazánkban is durván elszaporodott. A szlovák szakértők szerint a kislány arcán a harapások allergiás reakcióhoz vetettek.

A szakértő szerint a katicabogarak csak akkor haraphatják meg az embert, mikor éhesek.

Forrás: borsonline.hu


Megállíthatatlan rovarinvázió: nagy a baj, a lakásokba is beköltöznek a veszélyes “új katicák”

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Csak a szokásos sztori: az ember belepiszkált a természet ügyeibe, és most issza a levét – nem is kicsit. Megállíthatatlan a katica invázió, de ezek aztán nem azok a cuki kis eszem a lelkét bogárkák – derült ki a 24.hu cikkéből.
hirdetés