Helyi közélet

2012.01.08. 18:17

Mit kezdenek a bankok a megszerzett vagyonnal?

Nyíregyháza - V@rosvitás levelezőink a pénzintézetekhez intéznek kérdéseket. Több éve halljuk, olvassuk, hogy amennyiben a családok bármilyen okból nem tudnak fizetni, a bank árverez. Szinte azonnal, mert a pénz jár neki – írta a v@rosvitán Fazekas Ágnes.

Nyíregyháza - V@rosvitás levelezőink a pénzintézetekhez intéznek kérdéseket. Több éve halljuk, olvassuk, hogy amennyiben a családok bármilyen okból nem tudnak fizetni, a bank árverez. Szinte azonnal, mert a pénz jár neki – írta a v@rosvitán Fazekas Ágnes. „Elismerem, bizony jár, mert voltunk olyan könnyelműek, hogy elhittük: a részleteket ki is tudjuk fizetni. De az nem volt a pakliban, hogy olyan helyzetbe hoz a kormány, hogy lehetetlen teljesítenem. Tisztelettel kérdezném a bankosokat: mit kezdenek a megszerzett vagyonnal? Mert bizony 5 milliós tartozásuk miatt – ismerőseim körében is – 17–20 milliós lakásokat adtak el, szinte csak a tartozás fejében. Mit kezdenek a bankok az így szerzett lakossági vagyonnal? Hová megy a pénz?  Akár pert is indíthatna az, akinek ily módon elvették vagyonát a bankok ellen. Nem is értem az ügyvédeinket, miért hallgatnak” – írta Fazekas Ágnes. Cservenyák Katalin a felvetésre így reagált:  „Amikor nagyon elegem van mindenből, arra gondolok: a bankokat az uzsorásoktól csak az különbözteti meg, hogy az uzsorás nem tudta legalizálni magát. (Ezzel persze még véletlenül sem az uzsorásokat akarom menteni.) Az utóbbi években nem múlt el úgy hét, hogy valamelyik banktól – vajh honnan tudják a számomat? – ne bombáztak volna hitelfelvételi, vagy befektetési ajánlattal. Gondolom, nem az motiválta őket, hogy nekem milyen jó lesz, ha azt veszek a hitelből, pénzből, amire vágyom, hanem a jutalék, amit a hitelkihelyezésért (tőlem, tőlünk a havi törlesztéssel) kapnak” – írta levelezőnk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában