Katonai tiszteletadás mellett koszorúznak

A Kegyeleti emlékparkban nyugszik Répásy Mihály tábornok
A Kegyeleti emlékparkban nyugszik Répásy Mihály tábornok - © Archív fotó: KM
Kemecse – Két helyszínen is megemlékezik Kemecse lakossága az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről.


Március 13-án a Kossuth-szobornál 15.30-kor kezdődik az ünnepség. A Nemzeti dalt elszavalja Szakács János történész, majd az általános iskola tanulóinak a műsorát láthatják az érdeklődők. A zenés-irodalmi összeállítás után elhelyezik a hála és a tisztelet koszorúit.

A könyvtárban kiállítás megnyitójával kezdődik március 14-én 14.30-kor az ünnepi programsorozat. A tablók a Mikecz család 300 éves történetét idézik fel. A Mikecz család tiszteletére emléktáblát avat az önkormányzat az általános iskola középső bejáratánál 15 órakor.

A megemlékezés résztvevői ezt követően átsétálnak a Kegyeleti parkba, ahol 16 órakor folytatódik az ünnepség. Szakács János szavalata után ünnepi beszédet mond Lipők Sándor polgármester, miniszteri biztos. Az ünnepi és méltóságteljes esemény keretében adja át a település vezetője az idei díszpolgári címet.
A múltra emlékezők az ünnepség zárásaként katonai tiszteletadással megkoszorúzzák Répásy Mihály honvédtábornok síremlékét, valamint az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kemecsei hőseinek emlékművét.

KM
hirdetés