Katyvasz, maflás, tanulság

A fehérgyarmatiak ritkán küldték padlóra ellenfelüket, a tavaszi folytatásban pedig igyekeznek talpon maradni
A fehérgyarmatiak ritkán küldték padlóra ellenfelüket, a tavaszi folytatásban pedig igyekeznek talpon maradni - © Fotó: Pusztai Sándor
Fehérgyarmat – Siti Ferencet be akarták csapni, holott ő jól tudta, a gyarmati csapat még nem volt kész.


Nincs úja a nap alatt. A fehérgyarmatiak olvasatában mindez annyit tesz, mint annyiszor a múltban, a nyáron ismét szétesett a megyei első osztályú futballcsapat. Ráadásul az átigazolási időszakban történtek finoman szólva is megfeküdték Siti Ferenc edző gyomrát, aki nem vattázta véleményét, kimondva azt, amiről sokan mások is cifrákat gondoltak. A szatmáriak ugyanis a bennmaradás megúszásért vívott küzdelemre kényszerültek, a keret acélosítása érdekében tett erőfeszítésük közben viszont rendre falakba ütköztek.

Azért nem eszik olyan forrón a kását, az együttes egyelőre nem fenyegeti a süllyesztő, sőt, akár feljebb is dobbanthat a jelenleg birtokolt tizenegyedik helyről.

– Számunkra nem jelentett újdonságot, hogy szétment a csapat, időbe telt, amíg az ezt követő katyvaszból a szurkolók számára is elfogadható produkció alakuljon ki – vázolta a fejleményeket sajátos stílusában Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője. – Az első etapban rám cáfolt a társaság, amint akkortájt nyilatkoztam is, a biztató eredményekkel be akartak csapni, de tudtam, közel sem vagyunk készek, ami Balkányban bebizonyosodott. Ráadásul olyan helyen kaptunk nem kis maflást, ahol ugyanolyan cipőben jártak mint mi. Ez a csapatot egy más fajta pályára állította. onnantól kezdve nem kaptunk ki, hiányérzetem azért van, mert a zacskóban bent hagytunk, szerény számításaim szerint nyolc pontot. Tudom, az értékeléskor mindig ugyanazt hallják tőlem, valamiért rendszerint ez jutott nekem, mármint a új csapat építése, a vele járó problémák, de ez ellen nekem nincs kifogásom.

Siti Ferenc egy érdekes statisztikára is felhívta a figyelmet, megemlítve továbbá egy lassan láncreakciónak tűnő eseménysorozatot
– Ha szigorúan szakmai aspektusból nézzük, az első félidőkben elért eredmények alapján a harmadik helyen állunk. Ennél fogva adott a feladvány, mindez át kell mentenünk a második játékrészre a tavaszi folytatásban, no meg reménykedni abban, hogy a nyáron nem kapunk bombatámadást. Annak azért örülök, hogy az élet valahol engem igazolt, mert több korábbi futballistánk visszatért már hozzánk. Ne mellesleg jelen pillanatban is mutatkozik esély arra, hogy a tőlünk elköszönt labdarúgó megint minket választ, így nem kis pátosszal talán kimondhatjuk: egyfajta sziget Fehérgyarmat a magyar futball háborgó tengerén.

KM-KT

Gyarmati gyűjtés
A Fehérgyarmat megyei I. osztályú csapatának bajnoki mutatói

11. Fehérgyarmat 15 4 6 5 20–25 18
Hazai pályán: 7 3 3 1 9–7 12
Idegenben: 8 1 3 4 11–18 6
Házi góllövőlista. 6 gólos: Bartha Krisztián, Istenes Erik. 4 gólos: Veress László. 2 gólos: Geletey Zoltán. 1 gólos: Imre Zsolt Péter, Szatke Márk.
hirdetés