Kávéházat rendeztek be becsületkasszával

Természetes ásványokból készült ékszerekkel is találkozhattak az érdeklődők
Természetes ásványokból készült ékszerekkel is találkozhattak az érdeklődők - © Fotó: művelődési ház
Kálmánháza – Évek óta hagyományosan megrendezik a kálmánházi művelődési házban a „Nők hete” programsorozatot, amelyet a szervezők mindig igyekeznek újdonságokkal gazdagítani.


Az idén az egészség jegyében meghirdetett héten több természetgyógyász is tartott ismeretterjesztő előadásokat a művelődési házban. Közöttük volt a település „Magyar termék nagydíjas” természetgyógyásza, Rácz Éva, valamint Gazdag Katalin kineziológus, természetgyógyász.

Az egészségmegőrzés természetes módszereinek megismerése mellett a szépségápolás is szerepelt a programban, és a természetes ásványok kedvelői a számukra megfelelő csodálatos ékszerekre lelhettek Hádinger Andrea keze munkájának köszönhetően. Az irodalom kedvelőinek Bakajsza András tartott élményekben gazdag előadást a kálmánházi születésű Rákos Sándor munkásságáról, a költő Nyírséghez kötődő verseit mutatta be.

Új kezdeményezés volt, hogy három napra kávéházat rendeztek be a művelődési házban, ahol saját készítésű palacsintával, kávéval és teával kínálták a vendégeket, a becsületkasszában összegyűlt pénzt a Magyar Vöröskereszt nyíregyházi anya-gyermek segítőotthonának ajánlották fel. A Nők hete eseményeit végül a hagyományos bál koronázta meg, amelyen a szórakoztató kulturális műsort követően hajnalig szórakozhattak a résztvevők.

KM
hirdetés