Kávézni hívta, majd baltával próbálta megölni a fiatal férfit Nyíregyházán

Kávézni hívta, majd baltával próbálta megölni a fiatal férfit Nyíregyházán
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Emberölés kísérlete miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte R.T.-t a Nyíregyházi Törvényszék – tájékoztatta lapunkat a törvényszék sajtóosztálya.

Öngyilkos akart lenni

A tényállás szerint a vádlott jó kapcsolatot ápolt korábbi barátnőjének fiával, a későbbi sértettel. 2014. áprilisában a sértett elment a vádlott, R.T. nyíregyházi lakásába, ahol beszélgettek, majd kávé­záshoz készülődtek. A fiatal férfi a konyhapult felé fordulva a kávét készítette elő, mikor a vádlott egy balta fokával hátulról fejbe vágta. A férfi az ütést észlelve megfordult, megpróbálta kicsavarni a vádlott kezéből a baltát, dulakodni kezdtek és közben megkérdezte a vádlottól, hogy miért akarja megölni, mire azt választ kapta: csak így szerezheti vissza az anyját. A sértettnek sikerült kiszabadulnia a vádlott szorításából, az utcára rohant, ahol vérző fejjel egy járókelőtől kért segítséget. Eközben a vádlott magára zárta a lakás ajtaját, és öngyilkosságot kísérelt meg, ám a kiérkező rendőrök ebben megakadályozták.

A bíróság az ítélethirdetés után a vádlottat előzetes letartóztatásba helyezte a másodfokú döntés meghozataláig. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

KM
hirdetés