Kaviccsal a repülőt

Ugyan nem a futball kupadöntő vitt a múlt szombaton Budapestre (férfi kosárlabdacsapatunk bennmaradásáról készültem ódát írni, hát az lett belőle, ami…), mégis elkerülhetetlen részese lettem, és megdöbbentett, ami a Fradi–Újpest összecsapás kapcsán kialakult. Bodnár Tibor jegyzete.


A Pest és Heves megye határán lévő benzinkúthoz befordulva legalább ötven rendőrautó látványa fogadott, amint éppen „itatják lovaikat” a menetfelszerelésbe bújt készenlétiek. Nagy nehezen összejött a tankolás, de kihajtva az autópályára egy még nagyobb rendőrautó-konvoj közepébe csöppentem, vagyis távolabbról is érkezett erősítés a budapesti kollégák számára.

Azt hittem, annak a világnak már vége, amikor a fél fővárost lezárták egy-egy Fradi–Dózsa miatt. Elképesztő, mennyi pénzünkbe kerülhet a biztosítása, és meglehet, némi túlkapással, mert a meccs után a rendőrség közleményben mondott köszönetet a szurkolók jogkövető magatartásáért és azért, hogy a vonulásos demonstráció során rendkívüli esemény nem történt. Ez lenne a természetes. Jó, hogy nem azért dicsérték meg őket, mert nem dobálták kaviccsal a repülőt.

Bodnár Tibor

Címkék: ,hirdetés