Kazánház miatt égett a lakóház Kisvárdán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Kazánház miatt égett a lakóház Kisvárdán – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: Katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. december 9-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres lakóházzal egybeépített kazánház szombat reggel Kisvárdán, a Csokonai utcában. A tűz a lakóház tetőszerkezetére is átterjedt. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Az épületből egy darab 11,5 kilogrammos PB gázpalackot is kihoztak, amelyet hőterhelés nem ért. Személyi sérülés nem történt, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak.

A lerakódott égéstermék gyulladt be egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának a kéményében szombat este Kállósemjénben, a Kiss Ernő utcában. A nyírbátori hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Megrogyott egy vályogépítésű lakóház egyik fala szombat délután Ófehértón, a Széchenyi utcában. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, az épületből egy darab 11,5 kilogrammos PB gázpalackot kihoztak, az ingatlant körbeszalagozták. Személyi sérülés nem történt, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak, valamint értesítették az önkormányzatot.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délután Tákoson, a Kossuth utcában, ahol az egyik jármű az ütközést követően egy villanyoszlopnak csapódott és egy lakóház udvarán állt meg. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben egy ember sérült meg. A villanyoszlop helyreállításának az idején átmenetileg hatvan fogyasztási helyen szünetelt a szolgáltatás.

Árokba hajtott egy zárt kisteherautó szombat este az M3-as autópályán, a 263-as kilométernél, a Kántorjánosi pihenőnél. Személyi sérülés nem történt. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés