KDNP: Európában nemcsak az emberek vannak veszélyben, hanem a kereszténység is

Budapest – A KDNP szerint Európában nemcsak az emberek vannak veszélyben, hanem a kereszténység is. A kisebbik kormánypárt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében megrendülésének adott hangot a franciaországi túszdráma eseményei miatt.

A normandiai Rouen közelében fekvő Saint-Etienne-du-Rouvray településen öt embert – egy papot, két apácát és két hívőt – ejtett túszul két támadó. A 84 éves papnak elvágták a torkát, és egy további túszt súlyosan megsebesítettek az elkövetők, akiket a rendőrség agyonlőtt. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett.

A templomban történt erőszakos cselekmények azt bizonyítják, hogy a terroristák célpontjai a hívő keresztények lettek. Nemcsak az európai emberek életére törnek, de “szeretnék eltiporni kultúránkat, vallásunkat, identitásunkat is”. Az idős pap megölése és a templom elleni támadás sokatmondó, üzenetértékű gaztett – olvasható a KDNP közleményében.

Hozzátették: Európa alapvető értékei közé tartozik a szabad vallásgyakorlás, az iszlám terroristák ezt az alapvető értéket akarják megsemmisíteni és a keresztény hívőket megfélemlíteni. Ez ellen az uniónak minden lehetséges módon fel kell lépnie és megakadályozni azt, hogy a támadások mindennapjaink részévé váljanak – írták.

– MTI –
hirdetés