Keddi kupameccs a Győr ellen

Braun Brúnó a balmazújvárosi darálóban
Braun Brúnó a balmazújvárosi darálóban - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A bajnoki barvúr után a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza az élvonalbeli csapat ellen is szeretne bizonyítani.


Vasárnap este szinte szétfeszítette az öröm a bujtosi csarnokban a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza férfi kézilabdázóinak az öltözőjét. Joggal, hiszen nagy fegyvertényt hajtott végre a csapat, a második vonal Keleti-csoportjának bajnokesélyesét, a Balmazújvárost kényszertette térdre, megszakítva ezzel a hajdúságiak veretlenségi sorozatát. Az izgalmakban bővelkedő bajnokit végül a nyíregyháziak nyerték 16–15-re, ezzel felállították a csapat legkevesebb gólos bajnoki rekordját.

– Fantasztikus teljesítményt produkáltak a srácok, a jó csapatmunka eredménye ez a szép siker – kezdte visszapillantását a találkozóra Varga Zsolt, a Nyír-Flop Holding szakmai igazgatója. – A sikerben bizonyára szerepe van annak, hogy alaposan feltérképeztük az ellenfelünket és felkészültünk a legfontosabbra, a visszarendeződésre. A védekezésünk ragyogóan működött, amit a gólok száma is bizonyít, a csapatteljesítmény ráadásul káprázatos kapusprodukcióval is párosult, hiszen Gadnai Attila csúcsformában védett.

– Benne volt a levegőben ez a siker, hiszen a múlt héten végig jó hangulatban készült az együttes, vasárnap pedig mindenki szívét-lelkét kitette a pályán. Jó érzés volt nézni, hogy egymásért küzdöttek a játékosok, besegítettek egymásnak. Ráadásul jól tudtunk rotálni, mindenkinek jutott pihenő, hogy után még nagyobb energiával lépjen pályára.

A vasárnap tehát az örömé volt, a hétfő viszont ismét a felkészülésé, hiszen kedden újabb megmérettetés vár az együttesre, ezúttal a Magyar Kupában, a tét pedig a legjobb nyolc közé jutás. Az ellenfél a SZESE Győr együttese, amelyik a NB I-ben a hetedik helyen áll. A Rába-partiaknál nagyon sok jó játékos szerepel, elég ha csak a fiatal spanyol edző, a Magi Serra irányíttta csapat sztárjára, a kapus szlovén Gregor Lorgerre gondulunk. A harminc esztendős játékos nyolcszoros szlovén bajnok, kupagyőztes, BL-győztes (Celje), KEK-győztes (Valladolid). Sokaknak nem kell bemutatni a 130-szoros válogatott beálló Rosta Miklóst, a csapat erősségei közé tartozik még a portugál irányitó Filipe Mota, a spanyol szélső Hugo Garza Hernandez, így aztán valóban kemény mérkőzés vár a mieinkre. A győriek egyébként a hét végén Szegeden játszottak bajnokit és 35–25–re kikaptak.

– Szerettük volna később játszani a kupameccset a kemény bajnoki mérkőzések miatt, de nem sikerült. Mivel számunkra a vasárnapi bajnoki nagyon fontos volt, így nem sok idő maradt a Győr elleni felkészülésre. Bízom benne, hogy a bajnoki fáradtsága elmúlik, a lelkesedés, a küzdeni akarás viszont kedd estére is megmarad. A jó erőkből álló győriek ellen szeretnénk helyt állni–vélekedett a keddi esélyekről Varga Zsolt.

KM

 
hirdetés