Kedvelt a Terítéken és a Kiskert

Szabó Miklós
Szabó Miklós
Debrecen – Népszerű a Napló közelmúltban indított, kertészkedéssel, illetve gasztronómiával foglalkozó oldala – derült ki olvasóink véleményéből, akik csütörtökön délután telefonon mondhatták el véleményüket: a vonal másik végén Szabó Miklós főszerkesztő várta hívásaikat.

Várkonyi Józsefné mintegy fél évszázada előfizető, azt kérte, olcsóbb – nyugdíjasok számára elérhetőbb – ételek receptjeit is közölje az újság. Ugyanakkor hozzátette, vannak olyan apróbetűs írások, amelyeket az idősebbek nem tudnak elolvasni. Kardos Zoltán is ezt kifogásolta. Mint mondta, ő a fiatalabb korosztályhoz tartozik, azonban az sms-rovatot olyan apró betűkkel szedik, hogy nehéz kiböngészni.

Mindezzel együtt szereti az újságot, habár az ártándi határállomásnál történt eseményekről szívesen látna több cikket. S azon aggodalmát fejezte ki, hogy a nagypéldányszámok – amikor sokan ingyenesen megkapják a Naplót – az előfizetők pénzéből megy. Szabó Miklós válaszából kiderült, ezeket a megjelenéseket kizárólag a hirdetésekből finanszírozza a lap.

Több recept

A Napló mindennapos olvasója, és tetszik az újság Tompa Attilánénak, azonban úgy véli, a szórakozó fiatalokat bemutató oldal nem illik a laphoz, az utolsó oldalon megjelenő lányfotóknak pedig nincs mondanivalójuk. Témát is ajánlott: sok ember küzd lelki problémákkal. Jánosi Imre gratulált a telefonos fogadóóra ötletéhez, és szintén a Nap szépe képekhez szólt hozzá.

„Tetszik”, illetve „Nem tetszik” címmel indítana rovatot naponta vagy hetente Szemán István, amely egyfajta fórum lehetne. Ugyanakkor szívesen látna írásokat „Hogy van ez?” címmel.

Örül a kertészeti cikkeknek, de konkrétabb írásokat is olvasna e témakörben Nováki Zsoltné, és hiányolja a haszonnövényeket. A gasztronómia oldallal kapcsolatban szintén tetszését fejezte ki, és több recept megjelentetését javasolta.

Kossuth tér

Ferenczi Tibor kiegyensúlyozottnak tartja a Naplót, egyik olvasónk pedig azt kifogásolta: miért emlegetjük Kossuth térként a Nagytemplom előtti területet? Debrecen több, jelenleg érvényes és hivatalos térképét megnéztük, s a városnak ezt a pontját valóban Kossuth térnek hívják.
hirdetés