Kegyetlenül megkínozták a kutyát

Kegyetlenül megkínozták a kutyát
Kegyetlenül megkínozták a kutyát
Nagyhalász – Jelen esetben akár két évig terjedő szabadságvesztést is kaphat az az elkövető, aki embertelen módon hosszú szenvedésre és szándéka szerint pusztulásra ítélt egy kutyát.

Történt, hogy január 9-én este egy férfi telefonon kért segítséget az Állatbarát Alapítványtól. Elmondta, hogy Nagyhalászon a régi temető felé sétáltatta saját kutyáját, amikor halk nyüszítésre lett figyelmes. Bement a bokrok közé a hang irányába, és meglátott egy csontig lesoványodott fiatal kutyát. Az állat szája egy műanyag zsineggel többször át volt hurkolva úgy, hogy a zsinór már csontig vágta, és az áttekert madzaggal szorosan egy fához kötözték a fejét. Szerencsétlen kutya mozdulni sem tudott, az állapotából ítélve napok óta feküdt ott a sorsára hagyva.

Az alapítvány munkatársa a helyszínre sietett, és kiszabadította a kutyát. Olyan szorosan volt a madzag az állat szája köré tekerve, hogy levágni is nehezen sikerült, hiszen ekkor már minden érintésre fájdalmas vonyítás volt a válasz. Egy rendőr is a helyszínen volt, mivel a bejelentő a hatóságot is értesítette, amely az állatvédők feljelentése alapján nyomozást indít az ismeretlen elkövető felkutatására.

A teljesen kiszáradt, lázas kutya az Állatkórházba került, ahol lekezelték a mély sebeket, valamint antibiotikumot is kapott. További hosszas kezelésekre van szükség ahhoz, hogy az állapota javuljon, a vágások gyógyulni kezdjenek. A bejelentő által Nana névre keresztelt kutya az éjszakát már az Állatotthonban töltötte fűtött helyen, bőségesen kap finom falatokat, és szerető gondoskodást.

A körülmények egyértelműen arra utalnak, hogy a kutyát azzal a szándékkal hagyták ott, hogy hosszú szenvedések után elpusztuljon, és csak a véletlen vagy a gondviselés műve, hogy éppen az utolsó pillanatban ezen az elhagyatott helyen sétáltatta valaki a kutyáját, és meghallotta a segélykérő nyüszítést. Nana sorsa most jobbra fordult, a kezelések befejezése után a nyíregyházi Állatotthonból örökbefogadható lesz.

Az alapítvány munkatársai kérik, hogyha bárki érdemi információval tud szolgálni arról, hogy ki lehetett az elkövető, jelentkezzenek náluk vagy a Nagyhalászi Rendőrségen!

Inántsy Pap Sándor
Állatbarát Alapítvány
Nyíregyháza, Csatorna út 2.
Tel.: +36 42/727-736; 20/9605-402
hirdetés