Kék Cápák – A bajnoki döntőben lehet majd visszavágni

Ezüsttel a nyakban nem voltak olyan mosolygósok a nyíregyháziak arcok, mint a tavaly szerzett bronzérem után
Ezüsttel a nyakban nem voltak olyan mosolygósok a nyíregyháziak arcok, mint a tavaly szerzett bronzérem után - © Fotó: Bodnár Tibor
Nyíregyháza – Kupát szeretett volna nyerni a Blue Sharks, de idővel az ezüstnek is tudnak majd örülni.

Láttunk már olyat az aktuális szövetségi kapitánytól, Sztojan Ivkovicstól is, hogy széket dobott a pályára (épp Nyíregyházán) vagy leült egy székre a pályán közepén, kiprovokálva ezzel a technikai hibát, de azt is, hogy utána a játékvezetők kompenzálni kezdjenek. Valami hasonló történt a Hepp-kupa vasárnapi döntőjében is, amikor 56–50-es vezetésénél a gyűrű felé robogott és zsákolni készült a nyíregyháziak irányítója, Bus Iván, ám ekkor az oroszlányiak edzője, Vavra András belépett a pályára.

Technikait kapott, majd a második után kiállították, és hiába lépett meg a meccs során harmadszor is nagyobb előnnyel (35–20 és 50–41 után 59–50 volt az állás), a közjáték inkább a Blue Sharks csapatát zavarta meg. Arról nem beszélve, hogy utána a bírók mintha engedékenyebbek lettek volna az OSE-vel, miközben a másik oldalon Bus Iván, Srdjan Sztojanovics és Czinger Zoltán is a kipontozódás szélére sodródott – a szerb-magyar játékoson kívül a másik kettő meg is kapta az ötödik hibáját. Nem mondjuk, hogy egyértelműen ezen múlott a végső siker, de mégis… Bár kétségtelen, az Oroszlányban Madár András személyében akadt egy higgadt nyerőember.

– Azon múlott, hogy az A csoportra készülő Oroszlánynak minőségi cserejátékosai is vannak – foglalta össze a lényeget Siska János, a nyíregyháziak edzője. – A mi erőnkből ennyire tellett, de nagyot küzdöttünk, és szépen sikerült ez a hétvége. Persze, szerettük volna megnyerni a kupát, de a tavalyihoz képest így is előreléptünk egyet, amiért jár az elismerés a fiúknak.

Ezzel együtt amikor tetemesebb előnybe kerül az ember csapata, talán eljátszik a gondolattal, hogy már nagyon közel a siker.

– Amikor faultproblémáink lettek, sajnos nem tudtunk ugyanolyan szintű játékost a pályára küldeni, míg az ellenfélre ez nem volt igaz – így Siska János. – A fiatalokat sem tudtuk úgy foglalkoztatni, mint a korábbi mérkőzéseken, ezen is múlott. Most még fájó a vereség és a második hely, de egy-két nap elteltével tudunk majd neki örülni, ebben biztos vagyok. Ugyan az eredményjelző a végén tizennégy pontos oroszlányi sikert mutatott, de egál meccs volt, igaz, megint az OSE nyert. Nagyon remélem, hogy a bajnoki döntőben visszavágunk.

No, csak! Ezek szerint a tréner elképzelhetőnek tartja, hogy a bajnoki végjátékban is megismétlődik a Hepp-kupa-döntő párosítása.

– Biztos vagyok benne, hogy döntőt fogunk játszani – jelentette ki Siska János. – A pályaelőny náluk lesz, de egyszer képesek leszünk nyerni Oroszlányban is.

Addig azonban a bajnokikon is legalább olyan szinten kell teljesíteni, ahogy a debreceni kupahétvége jelentősebb részében.
hirdetés