Kék Cápák – A budapesti játékhoz hasonlóan!

Tóth Gergelyék (labdával) nem szeretnének az OSE sorsára jutni
Tóth Gergelyék (labdával) nem szeretnének az OSE sorsára jutni - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A nyíregyházi kosarasoknál a Hepp-kupa negyeddöntője a tét.


Megkezdődött a férfi Hepp-kupa 4. fordulója, rögtön egy óriási meglepetéssel – a címvédő Oroszlány elvérzett az alsóbb osztályú Pápa otthonában. A Nyíregyháza Blue Sharks számára tehát egy riválissal kevesebb, nem szabad azonban hátradőlni, pénteken 17.30-kor a Cápáknak is bizonyítaniuk kell Miskolcon.

Hazai pályán erős a MEAFC

A szintén a Piros csoportban szereplő borsodiak a bajnokságban négy meccs óta nem nyertek, ám a vereségek között nagy a különbség, Oroszlányban például csak kettővel kaptak ki, a Budafok otthonában viszont jócskán alulmaradtak.

– Nem lehet tudni, hogy éppen milyen napjuk van – beszélt az ellenfélről Siska János, a nyíregyháziak edzője. – Rutinos és nagyon fiatal játékosok egyaránt játszanak náluk. Talán az előbbiek miatt nem annyira szervezett a támadójátékuk, nem lehet úgy felkészülni rájuk, mint a MAFC-ra vagy az OSE-ra. A hazai pályájuk viszont erős és agresszívan védekeznek. Nem szeretnénk úgy járni, mint az Oroszlány, mindenképpen tovább akarunk jutni.

A saját ritmust kell tartani

– Biztosan nem lesz könnyű meccs, az előző szezonban is nagyon nehezen tudtunk ott nyerni – folytatta a tréner. – Azt várom, hogy a saját ritmusunkban kosárlabdázzunk és úgy védekezzünk, ahogyan Budapesten befejeztük, illetve gyors, pontos támadások kellenek ahhoz, hogy továbbjussunk.

A Cápák feladatát nem ­könnyíti meg, hogy Czinger Zoltán térde keveset javult, így az ő játéka kérdéses, mint ahogy Mokánszki Mátéé is, aki mindkét sípcsontjában csont­hár­tya­gyul­la­dás­sal küsz­ködik.

MK
hirdetés