Kék Cápák – A csapatkapitány adta a tapskoncert ütemét

Akt.:
Nyíregyháza Blue Sharks vs. Pécsi VSK-Kronosz Kiad
Nyíregyháza Blue Sharks vs. Pécsi VSK-Kronosz Kiad - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Győzelemmel és az ötödik helyezésért kiírt párharc abszolválásával zárta az évet a Blue Sharks a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Sitku Ernő szakmai igazgatót idézve, nyilván jobb lett volna, ha döntőt játszik a Blue Sharks a férfi NB I B csoportban, de ha már így alakult, akkor az volt a feladat, hogy a nyíregyháziak az ötödik helyezést szerezzék meg.

Ehhez a keddi visszavágón hárompontos hátrányt kellett eltüntetniük a pécsiek második csapata ellen. Az első félidőben hol a gázra, hol pedig a fékpedálra léptek a Cápák, ennek megfelelően alakult a különbség is. Pontszerzés terén a Czura Attila, Nagy Krisztián pároshoz nagyszünet után mások is felnőttek, leginkább Fazekas Csaba, aki hármasával szerezte a pontjait, a duplák közben őt ért szabálytalanságok miatt. Az utolsó percek csak azok számára tartogattak izgalmakat, akik a Vasas elleni rosszemlékű negyeddöntőre gondoltak, mert összesítésben a különbség ott mozgott, amekkora akkor volt az előny, de most nem volt kérdéses a győztes kiléte. Így a végére még egy tapskoncert is összeállt, amihez a nagyon érzelemdúsan játszó csapatkapitány, Nagy Krisztián adta az ütemet.

Hát, így ért véget ez a felemás esztendő, megismételve a tavalyi ötödik helyezést.

NB I B csoport: Férfiak

Az 5. helyért, visszavágó

Nyíregyháza Blue Sharks–Pécsi VSK-Kronosz Kiadó 82–65 (23–13, 14–16, 25–16, 20–20)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Mészáros B., Lengyel Á., Vaszi.

Blue Sharks: Czura 24/6, Fazekas Cs. 14, Sztojanovics 4, Nagy K. 23/12, Czinger 6. Csere: Mokánszki 3, Szondi Á., Vida Z., Sitku M. 5/3, Farkas D., Vaskó 3/3. Edző: Siska János.

A párharc győztese: Nyíregyháza Blue Sharks (151–137)
hirdetés