Kék Cápák – A folytatásra is gondolnak

Czura Attiláék (labdával) kedden gyarapíthatják a győzelmeik számát
Czura Attiláék (labdával) kedden gyarapíthatják a győzelmeik számát - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – A Cápák hasznosan töltötték a mögöttük hagyott napokat.

A Nyíregyháza Blue Sharks három győzelem után kedden 17 órakor az MTK ellen folytatja a bajnokságot.

– A múlt hét eleje rehabilitációval telt, jó pár sérülést kellett kezelni, a hét második felétől edzettünk a megszokott módon, péntektől készültünk az MTK-ra – kezdte Siska János, a Cápák vezetőedzője. – Volt, aki néhány napig nem tudott edzeni. Ezekkel a sérülésekkel egyébként lehetett játszani, de most már kezelni kellett őket.

A törökbálinti együttes két edzője, Bódi Ferenc és Simon Nándor is játszott korábban Nyíregyházán, sőt, a 14.1 pontjával csapata legeredményesebb játékosa, Jakab Péter itt is nevelkedett.

– Hazai pályán mi vagyunk az esélyesek, de minden meccsre ugyanúgy készülünk – folytatta a tréner. – Vannak rutinos játékosaik alsó és külső poszton is. Szinte mindenki tud náluk hármast dobni, vagy a palánk alá jól válnak le a zárások után. Másfajta védekezés kell ellenük, valamint a zóna elleni támadásunkat is át kellett venni, mert sokszor védekeznek úgy. Ha a céljainkat el akarjuk érni, ezt a meccset itthon mindenképpen meg kell nyernünk, de az utóbbi időben egyébként is ennek megfelelő a hozzáállásunk.

Szeretnének újat mutatni

A nyíregyháziak a héten két meccset játszanak, és utána is sűrű, számos rangadóval tarkított program vár rájuk.

– A múlt hét második felében elkezdtünk új figurát tanulni, illetve a védekezésben próbálunk még keményebbek lenni és másfajta sémát gyakorolni. Ha az eredmény is úgy adja, hogy több ponttal vezetünk, akkor a gyakorlás is cél a következő két meccsen. A Nagykőrös utáni, vasárnapi bajnokit követően jön a Hepp-kupa, majd a bajnokságban is érkezik még a MAFC és a BKG például. Igyekszünk ezeken a meccseken újat mutatni – zárta a szavait Siska János.

MK
hirdetés